WEB JOVENTUT CASTELLAR DEL VALLÈS

dimecres, 3 de novembre del 2010

El llibre “La nostra xarxa social” reconeix la tasca educativa dels caus i esplais catalans

Hi ha 80.000 infants i joves i 18.000 monitors i caps a les associacions d’educació en el lleure, que han iniciat l’activitat aquest octubre

La nostra xarxa social

La Secretaria de Joventut ha editat el llibre “La nostra xarxa social”, del periodista Carles Capdevila, que recull experiències i testimonis entre els 80.000 nois i noies i els 18.000 monitors i caps escoltes del miler d’associacions d’educació en el lleure que hi ha Catalunya. Dins la nova campanya “I tu... què fas? Vine al cau/esplai” s’han editat 40.000 llibres que es distribuiran a les Ampas i centres escolars; als caus i esplais i encartat a la revista del Club Super3.

En plena moda de les xarxes socials virtuals, Carles Capdevila reivindica amb aquest llibre que el moviment de l’educació en el lleure ha estat des de fa dècades el veritable embrió de les relacions socials entre els seus membres. El periodista ha volgut fer un reconeixement a la tasca que porten a terme els 18.000 monitors i caps escolta que dediquen tardes i caps de setmana sencers a les associacions i que ho fan de forma voluntària. Aquests educadors diplomats han de fer un curs de 275 hores, 100 de lectives, 150 de pràctiques i 25 més dedicades a l’elaboració d’una memòria.

A més de l’edició del llibre, per promocionar la campanya “I tu... què fas? Vine al cau/esplai” també es distribuiran 125.000 postals i 125.000 adhesius. Les postals han de servir perquè els membres de les associacions d’educació en el lleure puguin convidar als seus amics i amigues a fer-se membres del seu Agrupament Escolta o Centre d’Esplai. També es podran trametre als amics postals digitals personalitzades des de la web de Joventut

APROFITA ELS CAPS DE SETMANA A MEITAT DE PREU!

Vols sortir a fer un tomb amb la colla? ¿Vols viure la natura, fer esport, conèixer altres joves o, simplement, desconnectar? El programa Escapades Carnet Jove (e-CJ) t’ho posa fàcil. Amb el Carnet Jove i els albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), podràs gaudir d’un cap de setmana lluny de casa i viure noves experiències a un preu immillorable. Apunta-t’hi i ni tu ni la teva butxaca no us en penedireu.

+ info a: www.carnetjove.cat